Σύλλογος Νέων

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ-ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ ΔΟΜΟΚΟΥ

 Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 1984 από 31 νέους ανθρώπους. Το Καταστατικό συζητήθηκε, εγκρίθηκε και ψηφίστηκε από τα ιδρυτικά μέλη σε Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 25 Αυγούστου 1984. Εγκρίθηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Λαμίας στις 2 Οκτωβρίου 1984. Πληρεξούσιος δικηγόρος ήταν ο Θεόδωρος Τσαδήμας.

Ιδρυτικά μέλη είναι οι Ελένη Δ.Χαραλαμποπούλου, Ευάγγελος Ν.Παπακώστας, Σταυρούλα Απ.Υφαντή, Στέλιος Απ.Υφαντής, Ντίνα Β.Θεοφανοπούλου, Εφη Ιω.Πάνου, Ευαγγελία Β.Δάβαλου, Κωνσταντίνος Π.Κατσαρής, Ιωάννης Αναστ.Καρκάνης, Δημήτριος Παναγ.Μίχος, Δημήτριος Σπ.Καραμήτρος, Ευάγγελος Ιω.Παπακώστας, Δημήτριος Κ.Δάβαλος, Ιωάννης Παναγ.Ξενιώτης, Κωνσταντίνος Ιω.Παπακώστας, Δημήτριος Κ.Μανώλης, Δημήτριος Κ.Κυριαζής, Δημήτριος Β.Παπακώστας, Γεωργία Σερ.Τσιτσιρίγκου, Απόστολος Ν.Κούτρας, Βασίλειος Ν.Παπακώστας, Δημήτριος Γρ.Τσούμας, Αγορούλα Απ.Κοντογεώργου, Αριστείδης Κ.Μπάμπαλης, Ιούλιος Στ.Κούτρας, Κωνσταντίνος Θ.Κατσαρής, Απόστολος Β.Μανώλης, Κωνσταντίνος Ν.Κούτρας, Βασίλειος Στ.Κουρσάρης,Βασίλειος Ν.Γκελπενής και Κωνσταντίνος Στ.Κούτρας.

Σκοποί του Συλλόγου, όπως περιγράφονται στο Καταστατικό, είναι:

  • Η συνεργασία στο χώρο της επιμόρφωσης με σκοπό το ανέβασμα του πνευματικού, κοινωνικού και πολιτιστικού επιπέδου των μελών και της κοινωνίας του χωριού.
  • Η εξεύρεση τρόπων για ψυχαγωγία σε ομαδικό επίπεδο και προσέγγιση των νέων.
  • Η οργάνωση πνευματικών, κοινωνικών, εκπολιτιστικών εκδηλώσεων και γιορτών με μαζική συμμετοχή των Περιβολιωτών.
  • Η παροχή βοήθειας στην Κοινότητα για εκτέλεση έργων κοινής ωφέλειας και προόδου και γενικότερα έργων που συντελούν στο ανέβασμα του βιοτικού και πνευματικού επιπέδου των κατοίκων του χωριού.

Ο Σύλλογος για ένα διάστημα είχε ατονήσει. Ενεργοποιήθηκε πάλι από το 2003 μέχρι και το 2007, οπότε αδρανοποιήθηκε. Πρόεδροι κατά το διάστημα αυτό διετέλεσαν οι Σπύρος Κ.Καραμήτρος, Ανδρέας Α.Καμάρας και Βασίλειος Κ.Παπακώστας.

Οι κυριότερες δραστηριότητες, που ανέπτυξε ήταν οι ακόλουθες:

-Δημιούργησε στο χώρο του Σχολείου Δανειστική Βιβλιοθήκη με 250 τίτλους.

-Περίσωσε το αρχείο του παλιού Δημοτικού Σχολείου, το οποίο είχε εγκαταλειφτεί στην τύχη του, το Αρχείο του Κωνσταντίνου Α.Υφαντή και τα παλαιά βιβλία (Μηναία) του Ι.Ν Αγίας Τριάδος.

-Δημιούργησε μια αίθουσα, όπου συγκεντρώνονταν οι νέοι του χωριού, που περιελάμβανε επιτραπέζια, υπολογιστές, τηλεόραση, βίντεο, κλπ.

-Παρείχε δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο και χρήση Η/Υ

-Διοργάνωσε μαθήματα χρήσης Η/Υ για όλους όσους ενδιαφέρονταν

-Διοργάνωσε εκδρομές και έκανε πολλές μουσικοχορευτικές βραδιές (party) με συμμετοχή όχι μόνον της νεολαίας του χωριού αλλά και με συμμετοχή και νέων των γύρω χωριών και όχι μόνο.

-Αγόρασε διάφορα αθλητικά είδη και επισκεύασε τις αθλητικές υποδομές του χωριού στο χώρο του Σχολείου.

-Φρόντισε για τον εξωραϊσμό του χωριού συμμετέχοντας σε διάφορες δραστηριότητες

-Εξέδωσε Ημερολόγιο με φωτογραφίες του χωριού μας.

-Συνεργάστηκε με τους Συλλόγους διπλανών χωριών για την χάραξη κοινής πολιτιστικής πολιτικής και την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ μας κλπ.

 

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων