Στα πανηγύρια και στους γάμους η μουσική κομπανία συνήθως έπαιζε πάνω σε καρότσα κατάλληλα διαρρυθμισμένη ώστε να είναι ψηλά και να φαίνεται από όλους. Οι μουσικοί, αυτοδίδακτοι ως επί το πλείστον, έπαιζαν με κέφι και όρεξη. Αμείβονταν με κέρματα, που τους έριχναν αυτοί που χόρευαν.

Αρκετοί οργανοπαίχτες, που έπαιζαν στα πανηγύρια και στους γάμους του Περιβολίου προέρχονταν από την περιοχή μας. Οι τρεις αδελφοί Ψάρα (βιολί, κιθάρα και σαντούρι) από την Παλαιά Γιαννιτσού, ο Γιαννούχος (κλαρίνο) από την Κορομηλιά, ο Χρήστος Καλτσάς (κιθάρα) και ο Γιώργος Γεωργίου (σαντούρι) από τη Μακρυρράχη, ο Νίκος Ζησόπουλος (βιολί) από την Ομβριακή, ο Μούσιος (βιολί) και ο Γιάννης Αλιφαντάρος (βιολί) από το Αρχάνι.

Η οικογένεια Δημητρίου Μιχαλόπουλου από το Ροβολιάρι έβγαλε πολλούς και καλούς μουσικούς. Ο Δημήτριος Μιχαλόπουλος, πατέρας, έπαιζε κλαρίνο και βιολί. Τα παιδιά του συνέχισαν την παράδοση. Ο Νίκος (που διαμένει από χρόνια μόνιμα στο Περιβόλι) έπαιζε κλαρίνο, ο Ευάγγελος βιολί, ο Πάνος κιθάρα, ο Βασίλης βιολί και τα ανίψια τους Δημήτρης κιθάρα και τραγουδούσε και ο Θανάσης ακορντεόν.

Σύμφωνα με μαρτυρία ηλικιωμένου Περιβολιώτη σε κάποιο πανηγύρι έπαιξε κλαρίνο και ο γνωστός πανελληνίως φημισμένος μουσικός Νίκος Καρακώστας[1].

[1] Η πληροφορία δεν έχει διασταυρωθεί